Kezdőlap Hírek

Kihirdették a biztosítók az új KGFB-díjtarifákat

Újraosztják a kötelező biztosítások piacát

Idén már van baleseti adó.

Nem biztos, hogy a legkisebb díjú biztosítóé lesz a legkedvezőbb ajánlat, több társaság is indul kombinált, baleset esetén a vétkes autójára is fizető csomagokkal. Bővebben.

 

 

A törvényi előírásoknak megfelelően október 30-án kerültek kihirdetésre a jövő évi kötelező gépjármű felelősség biztosítási (KGFB) díjak. Elemzők szerint jó eséllyel az idei lesz az utolsó év, amikor az egyes biztosító-társaságok korábbi díjaik alá tudnak menni, de már most van olyan társaság, amelyik emelte díjait. Ilyennek leginkább az elmúlt években sok ügyfél becsalogatásával jelentős táborra szert tett társaságok lehetnek, a kisebbek azonban még most próbálnak meg minél több ügyfelet vonzani, ezért most ők jelentkezhetnek agresszívan ügyfél-csalogató díjszabással.

Az árkedvezmények egyik forrása a korábbiaknál is tovább burjánzó kedvezményrendszer, továbbá a szolgáltatások bővítése, több biztosító, köztük a Generali és a Posta is hoz újfajta, olcsó Casco-biztosítást. Az egyes társaságok díjcsökkentése minden esetben egyénfüggő, a biztosított lakhelye, életkora, autójának fajtája és temérdek egyéb körülmény is befolyásolja a díjakat - így a biztosítók árcsökkentése vagy áremelése nem általánosítható, minden szerződöttnek érdemes kiszámolnia, hogy létezik-e jelenlegi biztosítójánál kedvezőbb díjú szolgáltató!

A biztosítótársaságok a már megkötött szerződések alapján kalkulált, jövő évi díjakat kötelesek megküldeni ügyfeleinek, a tavaly internetes, e-KGFB-t választók zöme már meg is kapta e-mailben, hogy jövőre jelenlegi szerződésével mennyit kellene fizetnie. A díjkalkulátorunk,, teljes körű ügyintézést biztosító online felület előre láthatóan már november első napján elindul a 2012-es díjakkal. Az interneten keresztül szerződőknek csak egy meghatalmazást kell adniuk az alkuszoknak, míg a biztosításukat maguk intézők november végéig mondhatják fel meglévő szerződésüket és december végéig köthetnek újat. Az év végi biztosítóváltási hajrá csak az autójukat 2010 előtt vásárlókat érinti, azóta ugyanis nem a naptári év utolsó napja, hanem a szerződéskötéstől eltelt 1 év a biztosítási évforduló. A biztosítók kalkulációi alapján a 4,12 millió hazai autó közül mintegy 3,3 milliónak továbbra is év végi a biztosítási évfordulója.

A várakozások szerint legalább 1,5 millióan váltanak idén év végén biztosítót, a MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) közleményben hívta fel arra a figyelmet, hogy a tervezett, a hírek szerint az éves KGFB-díj 30 százalékának összegével megegyező baleseti adó nem épül be a biztosítási díjakba. Egyelőre e jogszabály csupán tervezet, annak végső formája még nem ismeretes – hangsúlyozza a MABISZ főtitkára. A biztosítók eddigi tudása szerint, ha megjelenik a jogszabály és így ismertté válik a törvény végleges szövege, a biztosítók az adót, annak mértékét külön sorban, a díjtól elkülönítve szerepeltetik majd az értesítőkön – hangsúlyozzák a MABISZ szakemberei.

Enzsöl László Katona Mátyás

Minden drágult, csak a biztosítás lett olcsóbb

Cheap web hosting service is not always a good solution. I highly recommend reading some hosting reviews such as hostmonster review or ipage hosting review.
Business Joomla Templates designed by Joomla Hosting